Gisteren zijn de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL aangekondigd. Wij hebben in dit artikel de verschillen met de eerste generatie Pixeltoestellen op een rij gezet.
Made by Google
Gisteren zijn dan eindelijk, na alle geruchten, de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL officieel gelanceerd. We hebben al mensen gezien, die meteen een pre-order geplaatst hebben, anderen twijfelen nog. Wij hebben een vergelijking van de eerste en de tweede generatie Pixeltoestellen gemaakt.
De tweede generatie bevat geen 3.5mm koptelefoonaansluiting meer en is ook duurder geworden. Wel heeft Google de camera aanzienlijk verbeterd, waarbij ze zelfs de hoogste DxOMark-score voor een smartphone tot nu toe hebben gekregen, en hebben beide de knijpfunctie 'Active Edge' gekregen. Hiermee kan bijvoorbeeld Google Assistant worden gestart. Het e-SIM-slot blijkt alleen voor Project Fi-klanten interessant te zijn en de IP-certificering had wat ons betreft op IP68 mogen staan. Naast de specificaties is natuurlijk ook het uiterlijk aangepast, en dit is voornamelijk bij de Pixel 2 XL goed te zien. Dit toestel heeft een langer scherm en relatief kleine schermranden.
In de tabellen hieronder hebben we verduidelijkt wat er precies veranderd is tussen de eerste en de tweede generatie.
Google Pixel en Google Pixel 2
De Google Pixel 2 lijkt op zijn voorganger en de specificaties zijn enigszins gelijkwaardig aan die van zijn Pixel 2 XL. Het toestel heeft een 5 inch AMOLED-scherm met een full HD-resolutie. De Google Pixel 2 is ten opzichte van zijn voorganger iets lichter en heeft ook een iets lagere accucapaciteit. De laagste opslagmogelijkheid is van 32GB naar 64GB gegaan. Daarnaast zijn de chipset, het diafragma en IP-certificering verbeterd, en beschikt het toestel nu over Active Edge.
Google Pixel XL en Google Pixel 2 XL
De Google Pixel 2 XL is in samenwerking met LG geproduceerd en beschikt over een gebogen 6 inch P-OLED-scherm dat door LG zelf gemaakt is. Het scherm heeft een resolutie van 2880 bij 1440 pixels en een screen-to-body-ratio van 85 procent.
De Google Pixel 2 XL heeft een groter scherm en grotere accu ten opzichte van zijn voorganger. Hierdoor is hij wel wat in gewicht aangekomen. Ook hier is de laagste opslagmogelijkheid omhoog gegaan, net als de IP-certificering, de accucapaciteit, diafragma en de chipset. Ective Edge is tevens een nieuwe optie.
Google Pixel 2 en Pixel 2 XL kopen
Als je in Australië, Canada, Duitsland, India, de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk woont, kun je een Pixel 2-toestel in de Play Store kopen. Nederlandse en Belgische geïnteresseerden via de Country Picker een Pixeltoestel bemachtigen. Via deze site kun je Google-producten kopen die in andere landen in de Play Store beschikbaar zijn, en deze vervolgens via bekenden of doorstuurdienst naar Nederland of België laten versturen.
Wij zijn benieuwd naar jullie mening over de nieuwe toestellen van Google en of je hem gaat kopen. Laat het weten in de reacties.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!